0174 420202
Langestraat 32, 2691 BH 's-Gravenzande (Westland)

Beschadigd haar: hoe voorkom ik het?

Helaas heb je er waarschijnlijk wel eens mee te maken gehad; het gevoel hebben dat je haar niet in de juiste conditie is. Het voelt droog aan of het haar is bijvoorbeeld poreus, droog, futloos of afgebroken. Dit kan diverse redenen hebben, maar het is belangrijk om altijd goed voor je haar te zorgen. Zelf werken wij met de producten van System Professional. Met behulp van dit merk hebben we ook een tool waarbij we een mapping bij de klant kunnen doen, zodat je echt een persoonlijk op maat gemaakt advies krijgt op het gebied van haarverzorging. Hieronder willen we je graag een aantal tips geven hoe je je haar zo goed mogelijk kan verzorgen.

Probeer je haar niet te vaak te wassen

Waarschijnlijk heb je het wel eens iemand horen zeggen: was je haar niet te vaak! Uiteraard is het goed om regelmatig je haar te wassen, maar als je het bijna elke dag wast probeer het dan eens een dagje over te slaan.

Wanneer je met shampoo je haar wast, worden je haarschubben opengezet en maakt het je haar droger. Dit vergroot vervolgens ook de kans dat je haar makkelijker en sneller kan beschadigen. Het is dan ook altijd belangrijk dat je een conditioner of masker gebruikt om je haarschubben weer te sluiten. Met behulp van een conditioner of masker voelt het haar weer zachter aan en zijn de haarschubben netjes gesloten.

Shampoo zorgt ervoor dat het talg op je hoofdhuid goed gereinigd wordt. Dit is heel erg fijn, want hierdoor wordt je hoofdhuid goed schoon en groeit je haar beter. Echter het talg wat op de hoofdhuid zit is ook belangrijk als voeding voor je hoofhuid en haar. Daarom is het belangrijk niet dagelijks je haar te wassen.

Het komt er op neer: zoek de juiste balans! Zorg ervoor dat je je haar wast wanneer het nodig is, maar probeer het niet te vaak te doen. Je kan de richtlijn van ongeveer 2 of 3 keer per week aanhouden. Tussentijds zou je bijvoorbeeld een droogshampoo kunnen gebruiken om het haar op te frissen.

Advies product: Wij vinden hiervoor de Drynamic van Sebastian erg fijn in het gebruik. Dit product zorgt ervoor dat het talg wordt geabsorbeerd, waardoor het minder vet lijkt en het product geeft ook meteen stevigheid en volume.

Gebruik niet te vaak een hittetool en gebruik de juiste temperatuur

Maak jij wel eens gebruik van een föhn, stijltang of krultang? Wij wel dagelijks! Uiteraard kan je daar wel mee blijven werken, maar maak er op de juiste manier gebruik van. Kan je jouw stijltang bijvoorbeeld instellen qua temperatuur? Zorg er dan voor dat deze op maximaal 185 graden staat. Dit zorgt ervoor dat de stijl- of krultang er wel voor kan zorgen dat je een mooi resultaat krijgt, maar dat je je haarvezels niet beschadigd. Om deze reden gebruiken wij de stijl- en krultangen van GHD, omdat deze de juiste technologie hebben en de ideale temperatuur van 185 graden.

Ook is het belangrijk om bij hittetools gebruik te maken van een product wat je haar hiertegen beschermt.

Advies product: Onze favorieten producten zijn de Sebastian Trilliant, System Professional Luxe Oil en de GHD Heat Protection Spray.

Sebastian Trilliant:Het product beschermt het haar tegen de hitte van hot tools en bevat bergkristalextracten, waardoor het een sprankelende glans krijgt

System Professional Luxe Oil: Dit is een product wat diep doordringt in de haarstructuur. Het helpt de keratine van het haar te beschermen en geeft een mooie glans. Het product bevordert de doorkambaarheid en beschermt de keratine tegen overbelasting als gevolg van hittetools. De ingrediënten bestaan uit argan-, jojoba- en amandelolie die ervoor zorgen dat het haar goed gevoed wordt.

GHD Heat Protection Spray: Dit product beschermt nat of droog haar tegen de warmte van een föhn of tegen de hitte van een stylingstool.

Probeer je haar niet te vaak te borstelen

Ben jij een persoon die meerdere keren per dag de borstel in de hand heeft? Doe het niet! De wrijving tussen haar en borstel is één van de grootste veroorzakers van haarbeschadiging. Probeer daarom maximaal 1x per dag je haar te borstelen en doe dit niet wanneer je net met nat haar onder de douche vandaan komt. Nat haar is namelijk heel kwetsbaar, waardoor je het haar sneller kapot maakt. Laat je haar eerst opdrogen of föhn het voor 80% en borstel het erna voorzichtig door. Wij gebruiken hiervoor de Paddle Brush van GHD.

Neem de tijd om je haar rustig te borstelen van onder naar boven. Ook is het prettig om een product te gebruiken die het haar al deels ontklit. Wij maken hierbij bijvoorbeeld gebruik van de Potion 9 of Potion 9 Light van Sebastian of de System Professional Luxe Oil zoals al eerder omschreven.

Advies product: Potion 9 of Potion 9 Light is een leave in product en zorgt dat de natuurlijke conditie van het haar herstelt. Het product wordt volledig in het haar opgenomen en zorgt voor een beter doorkambaarheid. Ook draag het bij aan mooiere stylingsresultaten. Dit product is van ons echt een favoriet!

Laat regelmatig je gespleten haarpunten knippen

Het is niet direct de oplossing voor minder beschadigd haar, maar je haar zal er wel voller en gezonder uitzien. Dit draagt in ieder geval bij aan een beter gevoel over je haar. En uiteraard vinden wij het ook leuk als we je regelmatig zien ;-)

Knippen westland

Bescherm je haar tegen invloeden van buitenaf

Denk hierbij niet alleen aan de zon die het haar kan beschadigen, maar bijvoorbeeld ook aan een stevige wind wanneer je op de fiets zit. Wanneer het bijvoorbeeld slecht weer is, probeer je haar dan in een staartje te doen met een zacht elastiekje, zodat het niet constant tegen je jas aanwaait.

Net als je huid heeft je haar en hoofdhuid bescherming nodig tegen de zon. Helaas hebben wij niet het hele jaar zon in Nederland, maar wanneer je op vakantie gaat naar de zon of wanneer de zon schijnt in Nederland is het echt van belang dat jij je haar en hoofdhuid de juiste bescherming en verzorging geeft. Lees hierover meer in onze blog ‘Haarverzorging in de zomer’.

Gebruik de juiste producten wanneer je je haar weer gezond wilt maken

Wanneer je niet de juiste producten gebruikt, zal de conditie van je haar er niet op vooruit gaan. Het is daarom belangrijk dat je voor de juiste producten kiest en dat je een goed advies krijgt. Wij geven jou graag een persoonlijk advies!

Advies product: Heb jij beschadigd of poreus haar? Dan willen wij graag nog één product toelichten.

Liquid hair: Dit is het beste product wat we in huis hebben om beschadigd haar te herstellen of kwetsbaar haar sterker te maken. Bij het gebruik van het product zal je direct verschil ervaren. Het product is ervoor gemaakt om de haarvezel te reconstrueren en het haar te versterken met aminozuren. Dit zijn de bouwstenen van de keratine van het haar. Het geeft je haar meer weerstand en vitaliteit!

Zoals je ziet zijn er heel veel mogelijkheden om haarbeschadiging tegen te gaan of om je haar weer aan te laten sterken. Wil jij graag advies? Kom gerust bij ons langs en wij zullen samen met je kijken hoe we het haar een extra boost verzorging kunnen geven. Ook is het mogelijk om ons te bellen 0174 20202 of een berichtje te sturen via onze social media kanalen.