0174 420202
Langestraat 32, 2691 BH 's-Gravenzande (Westland)

Haartips: kleurbehoud voor thuis

Hoe behoud je zo lang mogelijk een mooie haarkleur? De essentie hierin is gezond haar. Gezond haar is mooi haar en dat is graag wat iedereen wil hebben. Kleurbehoud heeft dan ook alles te maken met de kwaliteit van je haar. Hoe gezonder je haar, hoe mooier je kleur blijft en hoe makkelijker het is om het bij te houden. Een goede basis voor gezond haar is het gebruik maken van een goede shampoo en conditioner en het regelmatig gebruik maken van een verzorgend masker.

Sommige haarkleuren vervagen wel sneller dan anderen. Dit komt omdat deze kleurpigmenten groter zijn, waardoor ze zich niet goed aan het haar kunnen vasthouden. Kleurpigmenten kunnen dan loslaten en dit betekent vervolgens dat je kleur langzaam uit je haar vervaagt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rode of paarse kleuren. Deze kleuren worden sneller faal. Ook pastelkleuren vallen hieronder: roze, rosé, violet, mintgroen enz.

We zullen je in deze blog een aantal handige tips geven met als resultaat langer kleurbehoud.

mooi blond haar

Hoe voorkom je kleurvervaging?

Kleurvervaging kan je voorkomen! Lees hieronder de tips om te voorkomen dat je kleur terug loopt.

De zon

De meesten van ons zitten graag in het zonnetje wanneer de kans zich voordoet. Het haar wordt lichter bij blootstelling aan zonneschijn. Wanneer het haar in aanraking komt met zon zullen de kleurpigmenten in het haar vervagen.

Tip: Doe tijdens de felle zonuren een leuk hoedje of pet op of bind je haar in ieder geval in een vlecht of knot.

Verkeerde shampoo | conditioner | masker

Gewoon even je haar wassen met supermarkt shampoo? Niet doen! Deze shampoos zijn vaak niet zo zacht voor je haar als shampoos van betere kwaliteit. Je betaalt wel iets meer, maar daar krijg je ook meer voor terug.

Tip: Vraag je kapster op advies voor de juiste haarverzorging.

Chloorwater

De ontsmettende werking van chloor heeft hetzelfde effect op de kleur van je haar. Vooral rode tinten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Tip: Stap niet te vaak in een zwembad met veel chloorwater.

Haren wassen

Als je je haar te vaak wast, is de kans ook groot dat de kleur snel vervaagt. Shampoos bevatten mineralen die de haarkleur kunnen aantasten.

Tip: Was niet te vaak je haar!

Te vaak kleuren

Wanneer je je haar te vaak kleurt kan dit schade met zich mee brengen. Haarverf kan de buitenste laag van het haar beschadigen. Wanneer het haar beschadigd is, zal je vervolgens minder lang plezier hebben van de kleur, omdat de kleur dan sneller terugloopt. Wanneer je bij ons in de salon komt kleuren, kijken wij wat het beste is voor jouw haar. Ook is het mogelijk om WellaPlex toe te voegen aan de kleuring. WellaPlex herstelt de haarbruggen en maakt het haar sterker, waardoor een kleuring minder schade met zich mee brengt. Wij raden het gebruik van WellaPlex vooral aan oplichtingen in het haar. Informeer in de salon naar de mogelijkheden.

Wat zijn onze favoriete producten met als resultaat langer kleurbehoud?

System Professional Silver shampoo: Deze shampoo is fijn voor zowel geverfd als natuurlijk blond of grijs haar. Door de blauwe pigmenten in het product neutraliseren gele/oranje pigmenten in het haar. Dit zorgt ervoor dat de kleur mooi koel en fris blijft. Een geavanceerd verzorgingssysteem laat het haar zachter aan voelen dan andere silver shampoos.

System Professional Color Save mask: Dit masker voedt gekleurd haar intensief en beschermt de haarvezel tegen verdere beschadiging. Het fibrachrome complex vermindert het vervagen en veranderen van kleur en houdt de kleur langer fris.

System Professional Color Save Bi-Phase conditioner: Heb jij geen zin om een conditioner of masker onder de douch te gebruiken? Dan is dit het ideale product voor jou, want de Color Save Bi-Phase is een 2-fasen lichtgewicht leave-in spray. Het product bevat het fibrachrome complex wat alle typen gekleurd haar actief beschermt. Fase 1 bevat verzorgende ingrediënten om kleurvervaging, kleurverandering en verlies van frisheid te helpen voorkomen. Fase 2 beschermt het eiwit van het haar door vrije radicalen te helpen inkapselen.

Invigo Color Recharge conditioner: Deze kleur opfrissende conditioner verzorgt het haar intensief en door de kleurpigmenten in het product blijft je kleur beter behouden. Deze conditioner is verkrijgbaar met verschillende kleurpigmenten, namelijk: blond, bruin en rood.

Color Fresh: Color Fresh is een milde toner met kleurpigmenten en verzorgende ingrediënten. Het is vooral een fijn product om te gebruiken tussen twee kleurbehandelingen in om de haarkleur op te frissen. De kleurbehandeling is ammonia vrij en niet schadelijk voor het haar. De ingrediënten zorgen voor een zacht gevoel van het haar en je krijgt 50% meer glans dan onbehandeld haar. Het product is beschikbaar in verschillende kleurpigmenten.

Maskers op maat:Ook kunnen wij een masker op maat maken! Wij voegen de ingrediënten van jouw kleurrecept toe aan het masker, waardoor je langer plezier hebt van gezond en mooi gekleurd haar.

Heb jij vragen over kleurbehoud of wil jij een op maat gemaakt advies? Wij zullen goed naar je luisteren en geven je graag advies. De keuze van het product zal afhangen van verschillende facturen: conditie van het haar, haarkleur, type haar, budget en persoonlijke wensen.

System Professional kleurbehoud