0174 420202
Langestraat 32, 2691 BH 's-Gravenzande (Westland)

Haaruitval, heb jij er ook last van?

Haaruitval is iets waar heel veel mensen last van hebben en wat we vaak van klanten horen in de salon. Wist je dat 50% van de bevolking in zijn leven last heeft van haaruitval? En wist je dat iedereen per dag gemiddeld 50 tot 120 haren verliest? Dit is heel normaal! We begrijpen dat het niet fijn is om er last van te hebben, maar het is niet vreemd dat jij er ook wel eens last van hebt. We vertellen je in deze blog meer over de oorzaken van haaruitval en wat je zou kunnen doen om haaruitval te verminderen.

Wat veroorzaakt haaruitval?

Haaruitval kan door verschillende oorzaken ontstaan. Het kan genetisch bepaald zijn, door stress ontstaan, met voeding en dieet te maken hebben of door gezondheidsproblemen en medicijnen ontstaan of soms heeft het zelfs te maken met omgevingsfactoren. We vertellen je er graag meer over.

Genetisch bepaald

Als we het hebben over genetisch haarverlies hebben we het over mannelijke of vrouwelijke kaalheid. De mannen verliezen vaak haar rond de kruin en bij het slaapgedeelte en vrouwen verliezen haar rond de haarlijn. Ontzettend vervelend natuurlijk, want je kan deze kaalheid niet tegen gaan omdat het genetisch bepaald is.

Stress

Als je stress niveau hoog is, is de kans op haarverlies hoger. Denk hierbij aan drukte rondom werk, het gezin of het krijgen van een baby. Je zal dit niet direct merken in deze stressvolle situatie, maar vaak volgt dit 6 tot 12 maanden later. Door stress wordt de groeicyclus van het haar onderbroken en het vernauwd de bloedtoevoer, waardoor het jaar niet de juiste voedingsstoffen en zuurstof krijgt.

Voeding

Je haar groeit van binnen uit en daarom speelt voeding een belangrijke rol spelen. Het haar neemt namelijk constant vitamines en voedingsstoffen op vanuit je voeding. Van gezond en gevarieerd eten wordt je haar blij!\ Het is ook mogelijk om extra supplementen te slikken, zoals: ijzer, zink biotine en vitamine B3. Deze vitamines zorgen voor sterker en gezonder haar!

Ziekte / gezondheidsproblemen

De haarzakjes zijn ontzettend gevoelig voor verandering. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van je schildklier, zwanger bent of chemotherapieën ondergaat heeft dit effect op je haar en kan het haar uitvallen. Heb je hier erg last van? Dan kan je het beste je arts raadplegen voor advies.

Omgevingsfactoren

Je zou er misschien niet snel aan denken, maar chloor of een vervuilde lucht kunnen bijvoorbeeld achterblijven op je hoofdhuid. Als dit op de hoofdhuid blijft zitten, krijgt je haar niet de ruimte en lucht om te kunnen groeien. Een gezonde hoofdhuid is ontzettend belangrijk, want dit is de basis voor gezond en voller haar. Ga je naar de zon of naar een vervuilde omgeving? Draag een hoedje, bescherm je haar met producten en geef je hoofdhuid de juiste reiniging en bescherming.

Haaruitval vrouwen

Wat kan je doen om haaruitval tegen te gaan?

  • Zoals eerder benoemd is het goed om vitamine B en zink te slikken. Dit kan je bij de apotheek of drogist kopen en is een makkelijke manier om je haar extra voeding te geven.
  • Eet de juiste voeding en gevarieerd!
  • Ernaast helpt het ook om lekker in beweging te blijven. Wandelen of een uurtje sporten zal stress verminderen.
  • Het is ontzettend belangrijk om je hoofdhuid goed te verzorgen. Dit doe je door een goede shampoo en conditioner te gebruiken. Wij zijn zelf fan van de producten van System Professional! Wij geven je in de salon graag advies over welke producten het beste bij jou aansluiten. We hebben ook een lijn voor mensen met een gevoelige huid, heel fijn!
  • Probeer het harde kammen of borstelen te vermijden. Doe dit altijd voorzichtig en werk van beneden naar boven.
  • Strakke paardenstaarten en het gebruik maken van veel speltjes in het haar kunnen de haarzakjes ook beschadigen. Hierdoor kan je haar sneller uitvallen. Wees lief voor je haar en gebruik zachte elastiekjes.
  • Ook bestaat er een heel fijn serum wat haaruitval tegen gaat, namelijk de Energy Balance Serum. Het serum bevat cafeïne en vitamine b12 en zorgt ervoor dat de haarzakjes verankeren in de hoofdhuid, waardoor je minder haren zult verliezen. Het product helpt je tot 50% haarverlies te verminderen. Wij zijn hier helemaal fan van!