0174 420202
Langestraat 32, 2691 BH 's-Gravenzande (Westland)

Haarverzorging in de zomer

Bijna iedereen is gek op de zomer, jij ook? De heerlijke zon die schijnt, de terrasjes die we pakken en de fijne dagen op het strand. We smeren ons goed in met zonnebrand en aan het eind van de dag verzorgen we onze huid met een lekkere after sun. Maar besteed je wel genoeg aandacht aan je haar in de zomer? Net als je huid is je haar voortdurend blootgesteld aan de zon. De zon is één van de meest voorkomende natuurlijke factoren die het haar kan beschadigen. De zon heeft de neiging om het haar van nature te verbleken. De zon is het krachtigste in de zomer, waardoor de zon vooral in de zomer een vijand is van ons haar. Dit is de reden waarom het haar van de meeste mensen licht tot duidelijk lichter is bovenaan het hoofd dan bij de onderste lagen. Samen met het zoute zeewater of chloor uit het zwembad droogt dit je haar uit en moet je ervoor zorgen dat je je haar goed hydrateert.

Hoe bescherm en verzorg je je haar in de zomer?

Je kan producten gebruik met een UV-filter en je kan je haar wat vaker opsteken. Op deze manier verklein je namelijk de oppervlakte van het haar wat blootgesteld wordt aan de zon. Ook is het mogelijk om een leuk hoedje op te zetten of om een sjaaltje in je haar te doen. Ga je vaak zwemmen in het zwembad of de zee? Gebruik dan een shampoo die de chloor- en zoutresten goed uit je haar wassen en gebruik altijd een hydraterende conditioner voor de verzorging en doorkambaarheid. Hiermee voorkom je afbreuk van het haar. Merk je dat je haar nog wat droger blijft of nog pluist? Dan raden wij aan om minimaal één keer in de week een verzorgend masker te gebruiken.

Wist je dat onze haarlaken en gelsprays naast de bescherming tegen vocht en hitte ook beschermen tegen UV-straling? Desondanks is deze bescherming niet sterk genoeg voor in de zomer en raden wij een product aan uit onze System Professional Solar lijn.

Wat is het voordeel van de Solar haarproducten?

De producten van System professional Solar zijn speciaal ontwikkeld om het haar in de zomer te verzorgen en beschermen. Gebruik jij op het moment al andere producten vanuit de System Professional lijn? Dan is het ook mogelijk de producten onderling met elkaar te combineren.

Hieronder leggen we de producten van System Professional Solar graag uit:

Solar Hair & Body shampoo: Hydrateert het haar en verwijdert zonnecrème-, zout- en chloorresten uit je haar.

Solar Hydro Repair conditioner: Hydrateert direct en helpt het haar wat beschadigd is door de zon te herstellen. De conditioner geeft een zijdezacht gevoel en het geeft je haar een stralende glans.

Solar Sun Oil: Voegt onmiddellijk zachtheid toe tijdens en na blootstelling aan de zon. De UV-filters verzorgen en beschermen in combinatie met een luxueus mengsel van oliën die de keratine in je haar tijdelijk aanvult.

Solar Sealing Cream: Dagelijkse beschermende crème voor diepe voeding. De cream beschermt tegen UV-straling en de schadelijke effecten van zout en chloorwater. Het product is ook te gebruiken als leave-in crème om frizz-haar te kalmeren.

Solar Helio Spray: Beschermt het haar tegen beschadiging door de zon. De waterbestendige spray vermindert de effecten van UV-straling op het haar en voorkomt beschadiging van eiwitten, vervaging van de kleur en verlies van vocht. De Helio Spray kan je ook aanbrengen op de hoofdhuid, waardoor de hoofdhuid ook goed wordt beschermd. Hierdoor is de spray ook heel fijn voor kinderen of mensen met fijn haar waarbij de hoofdhuid sneller verbrand.

Ben jij er nog niet helemaal uit welke producten voor jouw haar het fijnste zijn? Kom langs of maak een afspraak en we geven je graag advies.

Hoedje in de zon