0174 420202
Langestraat 32, 2691 BH 's-Gravenzande (Westland)

Wat te doen met je haar tijdens corona?

Helaas zitten we nog steeds in een lockdown en mogen wij nog steeds jullie haren niet doen. Verlangen jullie er ook naar om weer naar de kapper te gaan? Nu de meeste mensen thuis werken en wat minder de deur uitgaan is dit ook wel de perfecte gelegenheid om wat extra aandacht aan je haar te geven. In deze blog geven we je graag 6 haartips mee om de corona tijd door te komen. Lees snel verder!

Extra haarverzorging

Er wordt ook wel gezegd: ‘Voorkomen is beter dan genezen’. Zo kunnen we bijvoorbeeld ook onze gespleten haarpunten proberen te voorkomen wanneer we de juiste haarverzorgingsproducten gebruiken. De juiste producten kunnen er aan bij dragen dat je haar de juiste voeding krijgt en sterker is, waardoor het minder snel breekt en verzwakt.

Door lekker wat vaker een maskertje in je haar te doen en een goede verzorgende shampoo te gebruiken zal je haar in deze tijd beter herstellen. Nu zeker in de winter wordt je haar erg blij van wat extra voeding! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goed hydraterend masker.

Onze favoriete verzorgende haarmaskers zijn:

System Professional Luxe Oil Masker: helpt de keratine in je haar te beschermen en versterken. Ook zorgt het ervoor dat je haar minder pluist.

System Professional Luxe Oil

System Professional Hydrate Masker: zorgt ervoor dat het vochtbalans in je haar weer op pijl komt, waardoor het minder statisch en pluizig wordt.

System Professional Hydrate

Tip: nu je wat meer tijd hebt, kan je je masker overdag een paar uur laten intrekken met een handdoek om je hoofd! Geef je haar de ultieme rust en verzorging=)

Niet te vaak je haar wassen

Was jij dagelijks je haar? Doe dit liever niet! We hebben het al eens eerder gezegd dat het niet goed is om dagelijks je haar te wassen. Bij het wassen van je haar gaan je haarschrubben open staan en wordt het talg verwijderd. In principe is het niet heel erg dat je haarschubben open gaan staan, maar dan is het wel heel belangrijk dat je na het wassen een conditioner of masker gebruikt om de haarschubben weer te sluiten.

Het dagelijks verwijderen van talg met een shampoo is niet goed voor je hoofdhuid, omdat talg helpt je hoofdhuid te voeden. Was dus ongeveer 2x per week je haar en ook niet onder een te hete kraan!

Haren wassen met shampoo

Gebruik niet dagelijks een stijl- of krultang

Nu je minder vaak het huis uit gaat is het verstandig om je haar wat meer rust te geven. Doe dit door bijvoorbeeld minder vaak je stijl- en krultang te gebruiken. Mocht je toch een stijl- of krultang gebruiken zet je temperatuur dan niet te hoog.

Niet thuis je eigen haren knippen

We begrijpen dat jullie allemaal zo snel mogelijk weer geknipt willen worden. Heb je ook last van gespleten haarpunten, te langen haren of een niet lekker vallend model? Toch zouden we je willen vragen om nog even geduld te hebben. Nu je haar toch wat langer is, is het misschien wel tijd voor een leuk nieuw model als je weer naar de kapper kan.

Haren knippen

Color kit voor thuisgebruik

Wil jij net als ons er toch verzorgd uit zien en liever niet met een te grote uitgroei rondlopen? Uiteraard willen je dan helpen met het maken van een op maat gemaakte kleur voor de uitgroei, zodat je die thuis in kunt zetten om toch een frisse en verzorgde kleur te behouden.

Heel eerlijk, gebruik geen pakketjes verf van de drogist of supermarkt. De kleur kan anders uitpakken dan gewenst en als wij je haar erna in de salon kleuren kan de kleur hierdoor ook weer anders uitpakken. Dit komt door andere technologieën in een verfpakketje van de drogist.

Ook adviseren wij alleen de uitgroei te kleuren. Wanneer je je volledige haar kleurt, kan het voor opstapeling van kleuren zorgen. In de salon gebruiken wij namelijk 2 verschillende recepten. 1 voor de uitgroei en 1 voor lengte en punten voor een mooie resultaat, maar vooral voor de beste haarkwaliteit.

Graag maken wij daarom je kleur op maat, zodat je niet voor verassingen komt staan en ook wij niet wanneer we je haar weer mogen kleuren in de salon.

Haarverzorging thuis

Haartip voor mannen

En voor de mannen onder ons, zijn jullie bakkebaarden ook al aardig aan het krullen? Misschien kan iemand het rondom de oren een beetje bij je weg knippen of de bakkebaarden met een lange stand van een tondeuse weg scheren. Kijk wel uit dat je geen happen maakt! Als je de nekharen weg scheert, frist het je kapsel ook al een stuk op! Gebruik een wat stevigere wax of gel in het haar of extra haarlak, zodat je haar nog beter blijft zitten. Zodra het kan, staan wij weer te springen om jullie mannen weer mooi te mogen knippen!

Seb Man product

In deze tijd van corona adviseren wij je de tijd te nemen je haar extra verzorging te geven, geen hittetools te gebruiken, je haar niet te vaak en heet te wassen, niet zelf met een schaar aan de slag te gaan en professioneel haarverf te kopen bij de kapper.

Voor meer tips over producten of stylingtips kun je onze social media kanalen in de gaten houden. Voor vragen, een gezellig praatje of een adviesgesprek kan je ons een berichtje sturen via Instagram of Facebook. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar op dinsdag, donderdag en zaterdag van 9.30 tot 13.00 uur. Tijdens deze uren kan je vooraf bestelde producten of color kits ophalen. Ook bezorgen wij nog aan huis mocht je dat fijner vinden.

Haarverzorging voor thuis

We hopen je snel weer te zien in de salon! =)

Blijf gezond en zorg ook een beetje goed voor je haar in deze tijd.

Veel liefs van ons